Diş beyazlatma nasıl yapılır? Diş beyazlatma tedavisinin dişlere zararı var mıdır?

Dişlerin dış görünümümüzde büyük bir öneme sahip olması, estetik kaygılara dayanır. Hemen herkes tarafından dişlerin daha fazla beyaz görünmesi istenir. Bunun için başta diş fırçalamak olmak üzere, çeşitli çalışmalar yapılır. Diş beyazlatma uygulamaları mutlaka bir diş hekimi gözetiminde ve tavsiyeleri çerçevesinde yapılmalıdır. Diş beyazlatma uygulamalarının farklılıkları, yeterli ya da istenen sonuçlara ulaşmayan birçok uygulamaya başvurulmasına neden olur. Bu sebeplerle diş beyazlatma nasıl yapılır? Konulu sorular sürekli olarak cevapları aranan konuların başında geliyor.

Diş beyazlatma ihtiyacının oluşmasıyla birlikte, bu konu üretilen çeşitli kozmetiklere başvurmadan önce, mutlaka bir diş hekimine başvurmak gereklidir. Diş hekiminin, kişinin ağız ve diş yapısı, genel sağlık koşulları gibi birçok ayrıntıyı inceleyerek oluşturacağı uygulamalar bütünü sonucunda, profesyonel ve aynı zamanda hedeflenmiş sonuca ulaşabilen bir beyazlığa kolayca ulaşılabilir. Bu konuda sorulan ikinci önemli soru olan diş beyazlatma tedavisinin dişlere zararı var mıdır? Aslında uzman bir hekim tarafından gerçekleştirilen tedaviyle, kişinin kendisinin uyguladığı tedaviler için verilecek cevapların farklılaşmasına sebep olur.

Diş Beyazlatma Tedavisi Zararlı mıdır?

Kozmetik alanda diş beyazlatma konusunda sürekli artmaya devam eden ölçekte ürün sunumu yapılıyor. Dişlerin beyazlatılması konusunda bu ürünlerin bazıları gerçekten fayda sağlarken, aynı zamanda diş yapısı ya da diş eti üzerinde çeşitli olumsuzluklara ve yıpranmalara da neden olabiliyor. Özellikle uzun süreli, yanlış dozajda kullanım, sık kullanım gibi nedenler, bu tür ürünlerin birçoğunun yanlış sonuçlara ulaşmamızı sağlamasına neden oluyor. Bu sebeple Diş Beyazlatma tedavisi zararlımıdır? Sorusunun net yanıtı, uzman bir diş hekimi gözetiminde yapılan tedavilerin zararlı olmadığıdır.

Diş beyazlatma amacıyla başvurulan yöntemler diş hekimi tarafından belirlendiğinde, kişinin tüm sağlık özellikleriyle birlikte, uygulama ürünleri ve yöntemlerinin özelliklerini kapsayacak bir genişlikte ele alınır. Dolayısıyla her kişinin dişlerinin yıpranmasına veya sağlığına zarar vermesine izin vermeyen bu uygulamalar sonucunda, ulaşılabilen beyazlık seviye farklılıklar gösterir. Gerçekleştirilen uygulama ve ulaşılan sonuca paralel olarak, farklı tedaviler uygulanması önerisi, yine uzman diş hekimi tarafından yapılır. Ulaşılabilecek asgari sonuçlarla ilgili hastaya verilen genel bilgilendirme, beklenti seviyesinin oluşması konusunda fayda oluşturur.

Diş beyazlatma tedavisi nasıl yapılır?

Diş ve ağız sağlığı ile ilgili, uygulamaya engel olan bir sorunu bulunmayan herkes diş beyazlatma tedavisi yaptırabilir. Bunun için günümüzde başvurulan iki ayrı yöntem bulunur. Birincisi hekim tarafından gerçekleştirilen, beyazlatıcı jel kullanımı ve ışık kullanılarak gerçekleştirilen temizleme uygulamasıdır. Bu tedavi sonucunda, kişiden kişiye değişen sonuçlar elde edilir ve en fazla 4 tona kadar ulaşabilen bir beyazlama elde edilebilir.

Diş beyazlatma tedavisinin diğer bir yöntemi, her kişi için özel olarak hazırlanmış ağızlıkların içerisine, yine kişinin özelliklerine göre uzman hekim tarafından belirlenmiş jeller ve solüsyonların konulması ve bu ağızlıkların gündelik yaşam sırasında takılması yoluyla gerçekleşir. Bu ağızlıkların her gün 4 ile 8 saat arasında takılması gereklidir.

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Whatsapp'tan Yazın...
Merhaba 👋
Nasıl yardımcı olabiliriz?